banner-image

Poljoprivrednici Stiga krenuli u blokadu saobraćaja u Požarevcu

Poljoprivrednici Stiga krenuli su jutros traktorima da blokiraju saobraćaj izmedju Požarevca i autoputa čime će biti sprečena komunikacija zapadne Srbije sa Beogradom, sa zahtevom da država kupi neophodne količine pšenice po tržišnoj ceni za robne rezerve, rekao je predsednik udruženja poljoprivrednih proizvodjača tog kraja Nedeljko Savić.

On je za Betu rekao da su više puta od države tražili da sa njenim predstavnicima razgovaraju o mogućnostima za otkup dela viškova pšenice za Republičku direkciju robnih rezervi, da se dozvoli slobodan izvoz pšenice i promeni politika subvencionisanja primarne poljoprivredne proizvodnje.

„Nekoliko puta smo tražili razgovor sa predstavnicima vlasti oko naših zahteva, ali nisu nam izašli u susret. Jutros su nas zvali i tražili da odložimo protest sa obećanjem da će nam omogućiti razgovor sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem jer su rekli da je on nadležan, ali nemamo pismenu potvrdu“, rekao je Savić.

Protest je, prema njegovim rečima, uredno prijavljen policiji i planirano je da blokada traje do otpočinjanja pregovora.

U protest su, kako je rekao Savić, krenuli poljoprivredni proizvodjači sa 170 traktora.