banner-image

Danas dodeljena hiljadita kuća na selu za mlade

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić izjavio je da je po Programu dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom danas dodeljena hiljadita kuća.

Krkobabić je naveo da se kuća nalazi u selu Prigrevica u opštini Apatin, ima 183 kvadrata i 5,4 ara okućnice, a za kupovinu ove kuće odobreno je 1,2 miliona dinara.

Komisija je odobrila još 105 zahteva, čime je za godinu dana dodeljen novac za kupovinu više od hiljadu napuštenih kuća u selima širom Srbije, rekao je Krkobabić.

Ministar je napomenuo da je rešeno i stambeno pitanje za 11 mladih poljoprivrednika, 20 samohranih roditelja i 74 porodice, a samo opština Apatin od danas može da računa na osam novih porodica u svojim selima.

Javni konkurs za dodelu sredstava za kupovinu seoskih kuća traje do utroška novca odvojenog za ovu svrhu, a najkasnije do 1. novembra 2022. godine.

Za bespovratna sredstava za kupovinu kuća na selu mogu da se prijave mladi bračni i vanbračni parovi, samohrani roditelji i mladi poljoprivrednici do 45 godina života.