banner-image

Ulagaće se u Goliju, novi turistički biser Srbije

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić,  predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović posetili su danas Ivanjicu i planinu Goliju.

Oni su se sastali sa predsednicima opština Ivanjica, Raška, Sjenica, Kosjerić, Arilje i Požega u Ivanjici, sa kojima su razgovarali o privrednom i ekonomskom razvoju tih opština.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je najavio velika ulaganja u putnu infrastrukturu jugozapadne Srbije, kao i završetak obilaznice oko Požege do kraja ove godine.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić rekla je da će obnova starih i izgradnja novih puteva značajno doprineti bržem i lakšem transferu roba, ali i da će doprineti razvoju kako lokalnog, tako i turizma na nivou naše zemlje.

Ulaganja u puteve ovog područja doneće velike pozitivne promene u život ovdašnjeg stanovništva i pomoći lokalni privredni, ekonomski i turistički razvoj. Stanovništvo ovog dela Srbije bolje će se povezati sa drugim delovima naše države i regiona, ali će se i turisti lakše odlučivati da posete ovaj kraj, izjavila je Matić.

Delegacija je posetila i planinu Goliju, gde je prisustvovala predstavljanju projekta razvoja turizma na toj planini.

Matić je tom prilikom ocenila da Nacionalni park Golija raspolaže ogromnim turističkim potencijalom za razvoj ne samo zimskog turizma, već i ruralnog i eko-turizma, i da bi izgradnja novog skijaškog centra značajno doprinela razvoju Golije.

Uz intenzivan turistički razvoj, kao i buduća ulaganja, ova planina će zaživeti i biti jedna od omiljenih destinacija kako domaćih, tako i stranih turista, istakla je Matić i dodala da razvoj turističke infrastrukture treba da vodi računa o zaštiti životne sredine.