banner-image

Kako se Ministarstvo poljoprivrede obraća poljoprivrednicima

Inicijativa za opstanak poljoprivrednika predala je Ministarstvu poljoprivrede zahteve za rešavanje problema u ovoj oblasti, a prvi je otkup pšenice ovogodišnjeg roda po 45 dinara, te cene suncokreta i soje kao što su u regionu. Takođe, nezadovoljni poljoprivrednici traže i oslobađanje akcize za dizel gorivo, isplate dugovanja stočarima…

List Kurir danas je, komentarišući na ironičan način to što u zahtevu nisu navedeni adresa i drugi kontakti Inicijative za opstanak poljoprivrednika, objavio da je Ministarstvo poljoprivrede na svom sajtu postavilo sledeću poruku:

– Uvaženi predstavnici udruženja u osnivanju „Inicijativa za opstanak poljoprivrednika“, želimo da vas obavestimo da smo primili vaš Zahtev u vezi rešavanja problema sa kojima se suočavate. Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je kao i uvek do sada otvoreno za svaki razgovor i na raspolaganju svim poljoprivrednicima. Kako bismo bili u mogućnosti da odgovorimo na vaše zahteve i pre svega započnemo razgovore na temu istih, molimo vas da nam dostavite vaše kontakte, jer u Zahtevu na koji očekujete da vam odgovorimo, niste ostavili broj telefona, kao ni elektronsku adresu u cilju dalje komunikacije.

Ministarstvo, prema pisanju Kurira, navodi i sledeće:

– Ovim putem pozivamo vas da nas kontaktirate na broj telefona Ministarstva poljoprivrede, šumarstva, vodoprivrede 064 80 55 782, kako bismo u najkraćem mogućem roku organizovali sastanak sa vama.

Na sajtu Ministarstva, međutim, može se videti samo ovo saopštenje:

„Povodom upućenog poziva „Inicijativi za opstanak poljoprivrednika“ u vezi dogovaranja sastanka, zahvaljujemo se predstavnicima te organizacije na pokazanoj otvorenosti i spremnosti na razgovor kako bi zajednički rešavali sva otvorena pitanja u sektoru poljoprivrede.

Takođe se zahvaljujemo i na predočenim originalnim dokumentima od strane predstavnika „Inicijative za opstanak poljoprivrednika“. Izvinjavamo se ukoliko je došlo do nenamerne greške prilikom zaprimanja dokumentacije, jer je cilj Ministarstva poljoprivrede uspostavljanje najboljih mogućih odnosa sa svakim poljoprivrednim udruženjem.

Nadamo se najskorijem sastanku sa predstavnicima „Inicijative za opstanak poljoprivrednika“, kao i uspešnim razgovorima o daljim pravcima razvoja srpskog agra“.

S. K.