banner-image

Danica Popović: Nema potrebe za zalihama hrane, one nikad nikog nisu spasile

Profesorka na Ekonomskom fakultetu Danica Popović je u Novom danu, na pitanje koliku inflaciju očekuje, rekla „ne više od 25 odsto“. Na pitanje da li će praviti zalihe hrane, odgovorila je odrično, jer, kako kaže, „nema potrebe za tim“. „Ja sam prošla i devedesete i sve. Ja tačno znam da ću na pijaci moći da nađem ono što mi treba, po onoj ceni koja je tržišna, nikakve zalihe nikad nikoga nisu spasile“, kaže ona.

Kako je rekla u emisiji N1, saopštavanje različitih najava i predviđanja za zimu znače da je „samovolja na vrhu tolika da možemo da čujemo tačno ono što je predsedniku tog dana palo na pamet“.

„Ako bude ljut na nekoga, onda će da nam preti nestašicama, ako bude radostan onda će da kaže neće biti loša zima. Vi zaista onda, ko god ima malo pameti više se nikad ne nervira i više mu nikad ne veruje na te teme kad govori. Ima jedna tema kad će narod da mu poveruje, a to je kad kaže tačno koliko će povećanje plata i penzija da bude, to su brojevi o kojima on razmišlja i koje narod pamti“, kaže ona.

Objasnila je šta je recesija, koja se ovih dana često pominje.

„Recesija je kada se u dva kvartala zaredom registruje negativna stopa rasta. Ako je samo jedan kvartal, to nije recesija. Često se pomisli da je to nešto strašno, recesija je jedna promena, koja se dešava, kao što imate prosperitet, biće i recesija“, kaže ona.