banner-image

U toku je Javni poziv za prijavljivanje popisivača

Republički zavod za statistiku objavio je Javni poziv za prijavljivanje kanditdata za popisivače. Prijavljivanje se obavlja u periodu od 22. jula do 5. avgusta (do 20.00 časova).

Republički zavod za statistiku pozvao je sve zainteresovane građane da se prijave za posao popisivača u Popisu stanovništva, domaćinstava i stanova 2022. , koji se sprovodi u periodu od 1. do 31. oktobra 2022. godine.

Popisivači imaju obavezu da pre početka popisivanja prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikaciji za prikupljanje podataka i da obiđu teren sa instruktorom. Od 1. do 31. oktobra dužni su da popišu sve jedinice popisa (lica, domaćinstva i stanova), na teritoriji koja im je dodeljena, koristeći laptop za unos podataka u elektronske upitnike.

Period angažovanja popisivača je od 23. septembra do 31. oktobra 2022. godine.

Napomena: u vreme obilaska terena pred popis i tokom terenske realizacije popisa, preraspodela radnog vremena vrši se u skladu sa Planom aktivnosti i može uključivati i rad vikendom.

Uslovi za konkurisanje , kao i llink do elektronke prijave mogu se pronaći na web adresi Republičkog zavoda za statistiku.( https://www.stat.gov.rs/vesti/20220722-javni-poziv-za-prijavljivanje-popisivaca/)