banner-image

Dani piva u Zrenjaninu od 9. do 14. avgusta

 “Dani piva” biće održani od 9. do 14. avgusta na nekoliko lokacija u Zrenjaninu najavljeno je na koferenciji za novinare u Gradskoj bašti, na kojoj su govorili i gradonačelnik Zrenjanina i predsednik organizacionog odbora “Dana piva” Simo Salapura, direktor Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar, Milivoj Putić – Puta u ime zrenjaninskog benda “Jerusalimski pilići” i Ivana Arađan portparol ovogodišnje manifestacije.

Gradonačelnik Salapura izrazio je zadovoljstvo što će ove godine biti malo drugačiji program, na predlog turističkih radnika i ljudi koji su dugo godina uključeni organizaciju “Dana piva”.

– Istakao bih, kako sam to rekao na prošlogodišnjem koktelu, već tada počeli pripremu za ovu godinu. Za razliku od prethodne, sada je situacija bolja kada je reč o zdravstvenom biltenu i može se reći da je interesovanje mnogo veće nego prošle godine. Dane piva održavamo u novom terminu, a kako dobijam informaciju od saradnika vidim da smo pogodili tajming i pravo je vreme da sa tim ponudimo i nove sadržaje. Pre svega mislim na deo u Tiršovoj ulici gde ćemo imati deo oplemenjen banatskim motivima. U “Banatskom sokačetu” imaćemo i stara zanatska piva, kao i niz kulturnih, sportskih, edukativnih i zabavnih događaja na našim tradicionalnim lokacijama; Žitnom trgu, glavnom gradskom trgu i ostalim lokacijama u samom gradu. Prošle godine obeležili smo duplo punoletstvo, 36. “Dane piva”, sada smo za jednu godinu iskusniji i verujem da ćemo i ove godine imati programe za svaki uzrast, za svakog posetioca koji će doći u naš grad sa strane, ali isto tako verujem i da ćemo iz Zrenjanina poslati lepu sliku – rekao je gradonačelnik Salapura.

Naveo je i da očekuje da će i komunalne službe i policija uspeti da obave posao kao i do do sada bez većih bezbednosnih problema kada je u pitanju ovako velika manifestacija.