banner-image

Nedimović: Razgovaraćemo sa poljoprivrednicima sve dok ne postignemo dogovor

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović izjavio je da je na razgovorima premijerke i članova Vlade sa predstavnicima poljoprivrednika koji štrajkuju postignut visok stepen saglasja oko premija za mleko i oko podrške poljoprivrednim proizvođačima vezano za gorivo.

Nedimović je u izjavi za Radio-televiziju Srbije rekao da je sastanak trajao devet sati i da je na kratko prekinut kako bi poljoprivrednici obavestili svoje kolege o rezultatima razgovora, kao i da će biti nastavljen i trajati možda i cele noći i sutra, koliko god je potrebno da se postigne dogovor.

Razgovori su bili teški, a budžet nije ćup iz kojeg vadi koliko ko hoće, a ni Vlada ne može da garantuje cene, preneo je Nedimović.

On je istakao da su poljoprivrednicima ponuđene cene bolje nego što dobijaju proizvođači u Hrvatskoj ili Bugarskoj i izrazio nadu da će dogovor bit postignut kao što je postignut sa malinarima i ostalim proizvođačima, kao i da će svi imati sluha za kompromis.