banner-image

Mladunče afričkog lava i kraljevski piton oduzeti od krijumčara u Subotici

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da su pripadnici policije u Beogradu i Subotici podneli krivičnu prijavu protiv 36-godišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena trgovina i uništenje, oštećenje, iznošenje u inostranstvo i unošenje u Srbiju zaštićenog prirodnog dobra.

U saradnji sa Jedinicom za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine i osnovnim javnim tužilaštvima u Lazarevcu i Subotici, podneta je i krivična prijava protiv 44-godišnjaka, koji se tereti za nedozvoljenu trgovinu, ubijanje i zlostavljanje životinja.

Policijski službenici, u saradnji sa veterinarskom inspekcijom i inspekcijom zaštite životne sredine, prilikom pretresa stana i drugih prostorija 36-godišnjeg muškarca u Lazarevcu, pronašli su zmiju „piton regius“, koja je zakonom zaštićena vrsta.

Takođe, sumnja se da je on u prethodnom periodu posedovao i prodao 44-godišnjaku mladunče afričkog lava, koje je policija istog dana pronašla u njegovom stanu u Subotici.

Oduzete životinje zbrinute su od strane nadležnih službi, dodaje se u saopštenju.