banner-image

Prijave za BASF Innovation Hub 2022 do 30. septembra

Više od 120 inovatora i startapa prijavilo se za BASF Innovation Hub 2022, takmičarski događaj, koji ima za cilj pružanje finansijske i razvojne podrške najboljim inovatorima i startapima. Zbog velikog interesovanja period prijave biće produžen za još dve nedelje i trajaće do 30. septembra u ponoć, saopštila je kompanija.

  • BASF Innovation Hub 2022 podržava rešenja koja direktno ili indirektno doprinose stubovima Zelenog dogovora – čistoj energiji, pametnom transportu i strategijama održive poljoprivrede
  • Među prijavljenim rešenjima nalaze se i rešenja za raznovrsnu upotrebu organskog otpada, pametno navodnjavanje i inovacije na području prehrane
  • Serija hibridnih događaja okuplja 11 zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope, uključujući i Srbiju
  • Najbolja rešenja će biti podržana novčanim nagradama

Period prijave za BASF Innovation Hub 2022, takmičarski događaj koji za cilj ima pružanje finansijske i razvojne podrške najboljim inovatorima i startapima, biće produžen za dve nedelje i trajaće do 30. septembra u ponoć.

BASF Innovation Hub 2022 održaće se u 11 zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope, među kojima je i Srbija. Fokus događaja je na rešenjima koja direktno ili indirektno doprinose stubovima Zelenog dogovora – čistoj energiji, pametnom transportu i strategijama održive poljoprivrede.

„I više je nego zadivljujuće videti koliko entuzijasta iz celog regiona želi da učestvuje na ovom projektu. Do sada je stiglo više od 120 prijava različitih inovatora i startapa. Sve pristigle ideje su fokusirane na obnovljive izvore energije kao što su struja i toplota proizvedene pomoću solarne energije, vetra, hidroenergije, biomase, geotermalnih resursa, biogoriva i vodonika. Očigledno je da je Zeleni dogovor prilično inspirativna tema za inovatore i da ih navodi da aktivno razmišljaju o važnim rešenjima za održivu planetu. To je ono što nas je i navelo da produžimo rok za prijavu i zato pozivamo sve zainteresovane startape i inovatore koji se još nisu prijavili, a to bi želeli, da nam dostave svoje ideje do 30. septembra u ponoć, izjavio je Simon Franko, direktor kompanije BASF za Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju.

U lokalnoj fazi takmičarskog događaja koji u ovom slučaju obuhvata Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Bosnu i Hercegovinu, žiri će odabrati najbolju ideju, koja će kasnije zajedno sa pobednicima drugih lokalnih takmičenja učestvovati na regionalnom BASF Innovation Hub Grand Finalu. Lokalni pobednik biće nagrađen sa 2500 evra, dok će najbolja ideja na regionalnom nivou dobiti dodatnih 5000 evra.

„Takmičenje je otvoreno za inovatore i startap timove do pet članova. Jedini uslov je da predložena ideja direktno ili indirektno doprinosi stvaranju rešenja za čistu, pouzdanu i pristupačnu energiju, rešenjima za održivu poljoprivredu kroz strategiju od farme do viljuške i rešenjima koja se bave pametnim transportom. Novac namenjen najboljim projektima se može iskoristiti na bilo koji način koji inovatori i startapi smatraju bitnim za razvoj svoje ideje. Bez obzira na to da li se radi o učešću na sajmu, testiranju ili finalizaciji proizvoda, mi smo tu da ih podržimo’’, objašnjava Simon Franko i podseća da je nedostatak finansijskih sredstava jedan od najčešćih razloga zašto se brojne brilijantne ideje ne ostvare.

Dodatne informacije o događaju, uslovima i načinu prijave dostupne su na veb stranici http://www.join-innovationhub.com/.