banner-image

Za tradicionalne manifestacije Pokrajina izdvojila 10 miliona dinara

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas ugovore predstavnicima udruženja koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva po osnovu konkursa za održavanje tradicionalnih manifestacija.

Božić je istakao da sufinansiranje tradicionalnih manifestacija putem ovog konkursa ima za cilj promociju i podizanje kapaciteta seoskih sredina, te bolje povezivanje poljoprivrednika radi proširenja tržišta domaćih proizvoda.

-Za sredstva na ovom konkursu prijavilo se ukupno 131 uduženje, od kojih je 106 imalo ispravne prijave i čiji predstavnici su danas potpisali ugovore o sufinansiranju tradicionalnih manifestacija.Ukupan ovogodišnji iznos budžeta za ovu namenu je 10 miliona dinara, a maksimalan iznos po prijavi je milion dinara. Vrednost ukupne investicije je 42 miliona dinara, pri čemu Sekretarijat subvencioniše do 80 odsto troškova prihvatljive investicije, istakao je Božić i rekao da će resorni sekretarijat nastaviti i u narednoj godini sa ovom podrškom i pozvao predstavnike udruženja da redovno prate konkurse. On je podsetio i da je od 2016. godine do sada Sekretarijat putem ovog konkursa podržao preko 800 tradicionalnih manifestacija u našoj pokrajini.

Resorni sekretar je tom prilikom najavio da će u narednoj godini Sekretarijat imati poseban konkurs namenjen udruženjima žena, koja će moći da konkurišu za sredstva namenjena samo njima, za organizaciju tradicionalnih manifestacija u Vojvodini.