banner-image

Čedomir Božić dao ostavku, novi vojvođanski sekretar za poljoprivredu Vladimir Galić

Danas, 4. oktobra, Skupština Vojvodine konstatovala je ostavku Čedomira Božića na funkciju člana Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Većinom glasova pokrajinski poslanici za novog sekretara za poljoprivredu izabrali su Vladimira Galića.

Galić je do sada bio član Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine, a njegova ostavka na te pozicije takođe je usvojena danas u pokrajinskom parlamentu.

Takođe, većinom glasova od ukupnog broja poslanika, Skupština AP Vojvodine je izabrala Nemanju Ercega za člana Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Nisu u saopštenju sa sednice vojvođanskog parlamenta navedeni razlozi zbog kojih je Čedomir Božić podneo ostavku na mesto pokrajinskog sekretara za poljoprivredu.

Na sajtu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu takođe nema informacija o tome. Danas je na zvaničnoj stranici ovog sekretarijata postavljena biografija Vladimira Galića u kojoj se navodi da je završio Pravni fakultet u Novom Sadu i da se advokaturom se bavi od 1998. godine.

Bio je u dva navrata savetnik predsednika Vlade Republike Srbije, u jednom mandatu direktor Agencije za privatizaciju Republike Srbije, pomoćnik ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu i predsednik Upravnog odbora Vojvođanske banke.

Bio je poslanik Skupštine AP Vojvodine od 2012. do 2016. godine.

Od 2016. do 2020. godine obavljao je dužnost pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine. Od 2020. do 2022. godine obavljao je dužnost potpredsednika Pokrajinske vlade i pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine.

S. G.