banner-image

Seča šume (ni)je sporna ako je s blagoslovom crkve

Sveštenik Bratislav Mihajlović kritikovao je svoje parohijane iz sela Barja, kod Leskovca, što su ga sprečili da preveze ogrevno drvo, jer su, kako je naveo, „drva posečena s blagoslovom Eparhije niške“ SPC.

On je za Agenciju Beta kazao da je ogrevno drvo, posečeno u okolini crkve u Barju, bilo namenjeno za grejanje njegovog Parohijskog doma u Bunuši.

„U svemu tome nema ničeg spornog. Veoma me je zaboleo postupak meštana Barja, mojih parohijana, a još više što su to mediji objavili“, kazao je Mihajlović i u prilog svoje tvrdnje, pokazao i otpremnicu.

Nekoliko desetina meštana iz Barja, u utorak je fizički sprečilo sveštenika da proda drva koja je posekao u šumi oko crkve. Meštani su se okupili kada je stigao traktor da bi transportovao dvadesetak kubika drveta.

„Naš pop je i prošle godine posekao veliku količinu ogrevnog drva, pa se to desilo i ove godine. Mi pre svega hoćemo da znamo zašto on to radi i u koje svrhe“, rekao je u utorak meštanin Boban Djordjević za agenciju Beta.

Po njegovim rečima, sveštenik Mihajlović je na pitanje „zbog čega seče drva“, odgovorio da „radi sve po zakonu“.

Djordjević je dodao da je predlog meštana da se posečena drva prodaju i da se uloži u renoviranje crkve „koja pokazuje znake raspadanja“.

Posle protesta meštana, drva su u utorak istovarena, a pozvana je i policija.

Izvor:Beta