banner-image

Za unapređenje šumarstva blizu 164 miliona dinara iz budžeta

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je Konkurs za dodelu sredstava po godišnjem programu korišćenja sredstava za održivi razvoj i unapređenje šumarstva u 2022. godini za pošumljavanje, gradnju i rekontrukciju šumskih puteva u jesen 2022. godine.

Za poslove pošumljavanja izdvojeno je 51.705.097, a za gradnju i rekonstrukciju šumskih puteva 112.150.377 dinara.

Prijavu za dodelu sredstava može podneti lice koje ispunjava odgovarajuće uslove  i to ako je:

1) sopstvenik, odnosno korisnik šuma i šumskog zemljišta, kao i drugog zemljišta namenjenog pošumljavanju;

2) pravno lice i preduzetnik, ako je zaključilo ugovor o izradi i realizaciji projekata i programa radova sa sopstvenikom, odnosno korisnikom šume ili zemljišta na kome će se izvoditi radovi;

3) naučnoistraživačka ustanova u oblasti šumarstva za izradu studija, ekspertiza i razvojno – istraživačkih projekata u cilju unapređenja šumarstva, edukaciju i promociju, kao i pravno lice, odnosno preduzetnik koji ispunjava posebne uslove utvrđene konkursom.

Fizičko lice ostvaruje pravo na dodelu šumskih sadnica ili kompletno pošumljavanje preko pravnog lica, odnosno preduzetnika koji ima obezbeđen sadni materijal proizveden u šumskom rasadniku registrovanom u skladu sa zakonom koji uređuje oblast šumskog reproduktivnog materijala sa kojim je sklopilo ugovor.

Pravo na dodelu sredstava ima podnosilac prijave koji će poslove iz  Konkursa izvršiti na području Republike Srbije, osim na području Autonomne pokrajine Vojvodine.

Rok za podnošenje prijava po ovom konkursu je 15 dana od dana objavljivanja za sve navedene vrste posla.

Kompletan Konkurs sa opiom poslova za koje se dodeljuju sredstva može se pogledati na zvaničnoj web stranici Uprave za šume.