banner-image

Bajina Bašta za unapređenje poljoprivrede daje više od 14 miliona dinara

Opština Bajina Bašta, raspisala je Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu i primarne proizvodnje biljnih kultura u 2022. godini.

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, i to fizičko lice – nosilac registrovanog poljoprivrednog gazdinstva sa prebivalištem i proizvodnjom na teritoriji opštine Bajina Bašta.

Vrednost investicije za koju se podnosi zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje ne može biti manja od 15.000,00 dinara uključujući i PDV, a iznos pojedinačnog računa treba da je jednak ili veći od 1.000,00 dinara uključujući i PDV.

Podnosilac zahteva može podneti samo jedan zahtev za podsticaje koji može obuhvatiti jednu ili više različitih prihvatljivih investicija iz istog ili različitih sektora u okviru mera ruralnog razvoja i ostvariti povraćaj maksimalno do 200.000,00 dinara po gazdinstvu bez obzira na vrednost investicije.

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za investicije u fizičku imovinu poljoprivrednog gazdinstva za unapređenje primarne poljoprivredne proizvodnje u stočarstvu i primarne proizvodnje biljnih kultura u 2022. godini u skladu sa ovim Javnim pozivom, može se podneti počev od 26. oktobra 2022. godine do utroška iznosa sredstava opredeljenih za ovu namenu, a najkasnije do 15. decembra 2022. godine

Raspoloživa sredstva budžeta opštine Bajina Bašta za ovu meru iz Programa 5 – Poljoprivreda i ruralni razvoj, Programska aktivnost 0002 – Mere podrške ruralnom razvoju, Investicije u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava, a u skladu sa ovim Javnim pozivom, iznose 14.100.000,00 dinara.

Kompletan tekst Javnog poziva može se pogledati na sajtu Opštine.