banner-image

Privrednici i poljoprivrednici iz Gnjilana dobili opremu za razvoj posla

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da su privrednici i poljoprivrednici u opštini Gnjilane dobili vrednu opremu za razvoj svojih poslovnih delatnosti na osnovu konkursa koji je raspisala ta kancelarija kako bi se unapredile prerađivačke delatnosti i razvoj privrede i preduzetništva.

Tim povodom, službenici Kancelarije i Komisije za kontrolu sprovedenih konkursa obišli su korisnike podsticajnih sredstava kako bi se uverili na terenu u tokove i dalje perspektive razvoja poslovanja.

Ukupno 11 privrednika i poljoprivrednika iz Koretišta, Gornjeg Makreša, Donje Budrige, Stanišora, Šilova i Gornjeg Kusca dobilo je opremu za autolimarkse usluge, za auto servis, automehaničarsku radnju, za proizvodnju briketa, pogrebne usluge, molersko-fasaderske radove, kao i opremu za konzerviranje voća i povrća, proizvodnju mlinarskih prizvoda i za preradu i konzerviranje mesa i mesnih proizvoda.

Svi korisnici će, zahvaljujući pomoći Kancelarije za Kosovo i Metohiju, moći da pokrenu ili unaprede biznis i tako sebi i svojim porodicama obezbede bolje uslove života.

Predrag Tasić iz Stanišora, koji je na konkursu dobio opremu za autolimarkse usluge, a koji se ovim poslom bavi porodično sa ocem i dva brata, kaže da lepo žive i zarađuju od toga, posebno sada uz ovu pomoć Kancelarije.

Radomir Stajić, preduzetnik iz Gornjeg Makreša dobio je hladnjaču i od naredne sezone ima ugovoren otkup voća.

Radovan Denić iz Gornjeg Kusca je sa svojom porodicom pokrenuo biznis za proizvodnju briketa a na konkursu je dobio mašinu za proizvodnju i dodatnu vrednu opremu. Već su obezbedili tržište i uposlili dva radnika.

Auto mehaničar iz Šilova, Igor Fremić kaže da mu je ova pomoć izuzetno olakšala posao.

Jako sam zahvalan Kancelariji za Kosovo i Metohiju od koje sam dobio vrednu i savremenu opremu za svoju automehaničarsku radnju i sada mogu da unapredim svoj posao i prihvatim više mušterija, ističe Fremić.

Opremu za mehaničarske usluge dobio je i Aleksandar Božinović iz Šilova.

Miloš Janićijević iz Donje Bundrige opremio je svoju proizvodnju za preradu mesa zahvaljujući subvenciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju uz koju će moći da proširi svoj porodični posao.

Opremu za pogrebne usluge dobio je Jugoslav Nedeljković iz Koretišta, a Dalibor Ilić iz Šilova opremu za molerske i fasaderske radove.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju će nastaviti da sprovodi konkruse i aktivnosti da podrži svakog vrednog Srbina u pokrajini kako bi mogao da privređuje i pristojno živi od svog rada.