banner-image

Posetite CroAGRO, poljoprivredni sajam u Zagrebu, od 1. do 4. decembra

U zajedničkom terminu od 1. do 4. decembra na Zagrebačkom velesajmu održaće se CROAGRO, međunarodni sajam poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije i Sajmovi hrane i zdravog življenja.

CroAGRO je jedini poljoprivredni sajam u Hrvatskoj koji se održava u zatvorenim, grejanim i uređenim prostorima, a o velikom interesu izlagača najbolje govori činjenica da će se održati u 6 paviljona – 7, 7a, 8, 8a, 9 i 11a.

Kroz četiri dana održavanja sajma Zagrebačkim velesajmom zavladaće najsavremenija poljoprivredna mehanizacija i oprema. Biće izloženi proizvodi za poljoprivrednu proizvodnju, konzerviranje te skladištenje nakon berbe do sadnih materijala, različitih vrsta semena i materijala za zaštitu bilja na više od 16.000 metara kvadratnih izložbenog prostora.

Nacionalni i središnji sajam ove tematike prezentiraće visokotehnološke proizvode i usluge svih relevantnih subjekata u sektoru poljoprivrede i prehrambene industrije uz B2B susrete i razmenu iskustava i znanja.

Posetioce, uz bogat izlagački segment, očekuju popratne manifestacije promotivnog, prodajnog i kongresnog karaktera.

Velika pažnja posvećena je stručnom programu koji će se odvijati na pet pozornica, a od kojeg izdvajamo okrugle stolove Agronomskog fakulteta iz Zagreba s temama kvaliteta hrane, urbane poljoprivrede, obnovljivih izvora energije i emisije gasova staklene bašte. Teme će biti i funkcionalna hrana, Zeleni plan i održiva poljoprivreda te budućnost organo-mineralnih đubriva u organizaciji Fakulteta agrobiotehničkih znanosti iz Osijeka.

Kako postati stručnjak u poljoprivredi pobrinuće se srednje strukovne škole i fakulteti, a koje će se promovisati i predstavljati budućim polaznicima kroz stručna predavanja.

Sajmovi hrane i zdravog življenja su tematski srodan sajam, središnje nacionalno događanje na temu hrane, zdravog življenja i povratka prirodnoj ravnoteži.

Predstaviće se domaći i inostrani proizvođači zdrave hrane, dodataka prehrani, biljnih proizvoda te čajeva, meda i preparata od meda, različitih proizvoda od industrijske konoplje i dr., a sve s drugačijim odnosno zdravijim pristupom življenja. I ove godine bit će noviteta iz bašti i kuhinja izlagača koji praktikuju nekonvencionalne i održive tehnike poboljšanja kvaliteta života.

Uz izložbeni deo, sajam je prepoznat po brojnim skupovima i konferencijama na aktuelne teme u saradnji s domaćim i inostranim stručnjacima, uz uvek zanimljiva i edukativna predavanja, seminare, kongrese, prezentacije i radionice.

Partner Sajmova hrane i zdravog življenja – HUPED, i ove će godine organizovati tradicionalni 14. Međunarodni kongres na temu: „Naučni dokazi u nekonvencionalnoj medicini“. Učestvovaće naučnici i stručnjaci iz celog sveta (SAD, Velika Britanija, Francuska, Ukrajina, Slovenija, Austrija, Njemačka…) te izložiti svoja istraživanja i iskustva iz ovoga područja.

Izlagači na sajmu svoje proizvode i usluge nudiće po promotivnim cenama, a na prezentacijama i radionicama moći ćete ih i besplatno isprobati te saznati kako poboljšati kvalitet života primenom određenih metoda i tehnika.

 CroAGRO i Sajmovi hrane i zdravog življenja važna su platforma u predstavljanju svih tema iz područja poljoprivrede, hrane i održivog življenja, a što je prepoznato od strane Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i Grada Zagreba koji su i pokrovitelji sajmova.

Više informacija možete pronaći na www.zv.hr i na društvenim mrežama Zagrebačkog velesajma.

S. K.