banner-image

Novosadski Poljoprivredni sajam dobio oznaku Najbolje iz Vojvodine

Na Novosadskom sajmu na Sajmu turizma uručeni su sertifikati novim korisnicima oznake Najbolje iz Vojvodine, oznake koja je nakon čak šest godina pauze ponovo ustanovljena 2021. godine. Svečanost je upriličena u Hali „Master“ na štandu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Znak Najbolje iz Vojvodine Novosadski sajam je poneo za Poljoprivredni sajam u kategoriji manifestacija.

Novosadski sajam će naredne godine obeležiti vek postojanja, a od 20. do 26. maja, organizovati 90. međunarodni poljoprivredni sajam.

Danas je Međunarodni poljoprivredni sajam najveća i najznačajnija smotra agrara u ovom delu Evrope. Okuplja sve značajne aktere agrobiznisa i predstavnike privrednih grana koje se naslanjaju na poljoprivredu, iz Srbije i sveta.

Generalnom direktoru Novosadsko sajma, Slobodanu Cvetkoviću, priznanje su uručili Nada Matić, proslavljena paraolimpijka i Nenand Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Novosadski sajam ima pravo da na Poljoprivrednom sajmu znak Najbolje iz Vojvodine ističe u naredne tri godine.

U kategoriji mahifestacija znak su poneli i Turistička organizacija Grada Kikinda za manifestaciju „Dani ludaje“ i Grad Zrenjanin za manifestaciju ,,Dani piva“. Nacionalna komora za modu Srbije ponela je oznaku za manifestaciju ,,Serbia Fashion Week“, Turistička organizacija Šid za manifestaciju ,,Sremska kulenijada“, a Udruženje građana Fortuns za MEKST konferenciju.

Priznanja su uručena i u kategorijama proizvoda, usluga i starih zanata.