banner-image

Poljoprivredna škola u Futogu prolavila 75 godina postojanja

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić prisustvovao je svečanosti povodom jubileja Polјoprivredne škole sa domom učenika u Futogu, koja ove godine obeležava 75 godina postojanja, objavljeno je na sajtu Grada.

Tom prilikom, gradonačelniku je uručena Povelјa za pružanje dragocene bezrezervne podrške i za značajan doprinos u radu škole.

– Za veliko je poštovanje kada neko traje toliko dugo, a 75 godina uspešnog postojanja i pripremanja mladih generacija za profesionalne i obrazovne izazove može svima nama da bude samo na ponos. Ulaganje u obrazovanje i mlade lјude je prioritet svih nas, jer je to jedini način da budemo sigurni da će ova zemlјa ići napred, u pravom smeru. Putem Uprave za obrazovanje iz budžeta Grada izdvajamo značajna sredstva kako bismo učenicima olakšali nastavu i pobolјšali uslove boravka u školi. Takođe, svake godine Grad Novi Sad opredelјuje polјoprivredno zemlјište za korišćenje bez naknade, kako bi ova škola mogla da ga koristi za praktični deo nastave, a tako smo i ove godine obezbedili 47 hektara za tu svrhu. Učenicima i nastavnicima želim da nastave sa uspešnim radom, da se ponose rezultatima, da prate moderne trendove i jačaju kapacitete. Polјoprivredna škola će u Gradu Novom Sadu uvek imati pouzdanog i odgovornog partnera – rekao je gradonačelnik Đurić.

Proslavi jubileja prisustvovao je i ministar prosvete Republike Srbije Branko Ružić, koji je dobio Plaketu za poseban doprinos razvoju obrazovanja i vaspitanja.

– Čestitam jubilej ovom dragulјu obrazovnog sistema u Srbiji. Ta ustanova predstavlјa primer idealnog spoja teorije i prakse, a ima i učenički dom i razne sekcije koje je krase i čine jedinstvenom. Nastavnicima i svim zaposlenima želim uspešan rad i da nastave da doprinose razvoju zemlјe obrazovanjem kvalitetnih kadrova, a učenicima da uživaju u školskim danima, i da pored znanja stiču i prijatelјstva i lepe uspomene – rekao je Ružić.

Povelјu u znak zahvalnosti, pored gradonačelnika, dobili su i predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalnne manjine i Pokrajinskog sekretarijata za polјoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, a prisutne je pozdravio i domaćin, direktor škole Dušan Gagić. Zvanice su nakon svečanosti obišle postavku „Mali vašar istorije“ gde je na slikovit način prikazan istorijat Polјoprivredne škole, a zvanično je otvoren i objekat za odgoj i smeštaj svinja.