banner-image

Vojvodina dobila Muzej lovstva

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se na svečanosti povodom obeležavanja 100 godina Lovačkog saveza Vojvodine i tom prilikom otvorio Muzej Lovačkog saveza, iskazujući poštovanje prema svima koji su Savez gradili i čuvali čitav jedan vek.

„Danas u Muzeju lovstva pred lovcima i članovima Lovačkog saveza koji su minulih godina i decenija predano radili da bi uslove za ovu važnu društvenu, pa i privrednu oblast, ali i oblast od značaja za razvoj turizma znatno unapredili”, izjavio je Mirović i istakao da je ovo prvi muzej lovstva kod nas koji ima ovakav sadržaj i oblik.

Predsednik Mirović rekao je da će Pokrajinska vlada izdvojiti vanredna finansijska sredstva da bi se unapredili svi lovački objekti u okviru JP „Vojvodinašume“, kao i drugi potencijali u ovoj oblasti gde dolaze ne samo domaći lovci već i oni iz inostranstva.

„Ima još dosta prostora da rekonstrukcijom tih objekata povećamo njihov kvalitet da bi bili konkurentni u odnosu na lovna područja u zemljama oko nas. Pokrajinska vlada povećaće i finansijska sredstva za sve programe iz oblasti lovstva koje ćemo realizovati u narednoj godini. Dodatno ćemo unaprediti ovu oblast koja će, verujem, u godinama pred nama biti šansa za razvoj svih oblika ekonomije, posebno turizma. Naravno, lovstvo je izuzetno važno i za biodiverzitet i očuvanje prirode“, naveo je Mirović.

Predsednik Lovačkog saveza Vojvodine Željko Sušec uručio je Miroviću najviše priznanje za vanredni doprinos razvoju lovstva Vojvodine „Zlatni rog“ i istakao da je ovaj muzej rezultat predanog rada u proteklih 100 godina, i da predstavlja dug prema svim osnivačima i onima koji su učestvovali u radu i unapređenju lovstva u AP Vojvodini.

Svečanosti su prisustvovali i potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vladimir Galić, potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg i drugi.