banner-image

Upozorenje na moguć nagli porast vodostaja reka

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da veće padavine, koje je u narednih 48 časova najavio RHMZ, mogu prouzrokovati porast vodostaja reka, zbog čega su pripadnici Sektora za vanredne situacije stavili u pripravnost timove za spasavanje i rad na vodi.

Ovi timovi vrše neprestani obilazak terena, kao i građana na potencijalno kritičnim tačkama.

Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu vrše obilazak terena u Kraljevu, kod Ušća i u Raški, gde za sada nema ugroženog stanovništva, ni objekata.

Pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Prijepolju u mestima Brodarevo, Ivanje i Zalug kod Prijepolja obilaze teren, meštane i prate situaciju za slučaj potrebe evakuacije lica.

Na terenu su i pripadnici Odeljenja za vanredne situacije u Šapcu i to u Ljuboviji, Malom Zvorniku, Loznici, Bogatiću, kao i u Šapcu, Krupnju, Koceljevi i Vladimircima.

Sektor za vanredne situacije juče je uputio upozorenje gradskim i opštinskim štabovima za preduzimanje svih operativnih i preventivnih mera u cilju sprečavanja i ublažavanja posledica potencijalnih poplava u cilju bezbednosti građana Republike Srbije, njihove imovine i materijalnih  dobara, navodi se u saopštenju.