banner-image

Firma iz Vojvodine uvezla 27 tona suncokretovog meda iz Ukrajine po 1,8 evra

Firma iz Vojvodine ovih dana uvezla je 27 tona suncokretovog meda iz Ukrajine po ceni od 1,8 evra za kilogram, objavio je Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS).

„Komentar nije potreban, ali pčelari Srbije treba da znaju da njihovim pčelarima plaćaju do 1,2 evra isti taj med koji izvoze po navedenoj ceni“, ukazuje SPOS.

Kakav je kvalitet meda, videće se kad se bude našao na tržištu, navodi SPOS. Ova organizacija kaže da joj je ime uvoznika svakako poznato, te da dosadašnja iskustva govore da to jeste pravi med, ali ipak drugačiji od domaćeg zbog geografske širine na kojoj se prikuplja.

„Nadamo se da će nekada doći dan kada će svi pčelari Srbije shvatiti da je jedini način borbe protiv ovakve pojave jedan jedinstveni domaći brend srpskih pčelara SPOS-a „Naš med“ i da svi koji prave neke svoje male brendove debelo greše, jer će ih tržište vrlo brzo totalno uništiti. Zato svi budimo članovi SPOS-a i koristimo brend ”Naš med” i zajedno krenimo na tržište zajedničkim marketingom koji je najjeftiniji! Samo zajedničkim predstavljanjem našeg meda kroz brend ”Naš med” možemo se izboriti da naši potrošači shvate kakav izbor imaju, te da kupuju domaći med“, navodi se u objavi SPOS-a.

Naglašava se da zabrana uvoza meda nije moguća jer smo deo sveta i to bi podrazumevalo da druge zemlje recipročno zabrane uvoz nekih naših proizvoda, pa i našeg meda, što bi Srbiji nanelo još veću štetu.

S. K.