banner-image

Vučićev miljenik i prvi favorit za fotelju FSS: Gde je, šta radi Branislav Nedimović

Jedan od najbližih saradnika predsednika Aleksandra Vučića, čovek od poverenja koji je do izbora nove Vlade vodio resor poljoprivrede i dalje čeka na novu funkciju. Na iznenađenje mnogih, Branislav Nedimović nije dobio fotelju u Nemanjinoj 11, a od tada bivši ministar poljoprivrede pored stranačkih funkcija aktivno se priprema da zauzme mesto predsednika Fudbalskog saveza Srbije, piše Nova. 

Nakon sednice Predsedništva SNS, na kojoj je odlučeno ko će biti ministri u novoj Vladi, mnoge je iznenadila informacija da dotadašnjeg ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića neće biti u izvršnoj vlasti.

Nedimović je dugo „krčio“ put u stranci, a svoje poverenje davno je stekao kod lidera stranke Aleksandra Vučića. Njegov uspon u SNS krunisan je mestom u Vladi kada je postao ministar poljoprivrede. U jednom trenutku Nedimović se bojažljivo spominjao i kao mandatar za sastav nove Vlade, na šta je on odgovorio da „u novinama piše svašta, te da je samo u kladionici viđen za mandatara“.

„Radim svoj posao, manite se, ne bavim se tim čudesima. U novinama svašta piše. Šta da govorim? Polako, nije 25. avgusta koji je pominjan za formiranje vlade tako daleko“, rekao je Nedimović, upitan kako sebe vidi u novoj Vladi i o tome da je u jednom trenutku viđen kao premijer.

Prema našim informacijama, da će Nedimović preuzeti kormilo saveza bilo dogovoreno onda još onda kad je on javno govorio da ne želi više da bude ministar, piše Nova.

U nekoliko navrata, u intervjuima i svojim nastupima Nedimović je govorio da mu je fudbal velika ljubav.

„Nesmanjenom žestinom i danas volim fudbal. Međutim, jasno mi je da ne mogu da mu se predam koliko bih želeo zbog sve odgovornijih obaveza koje mi prijaju kao čoveku”, govorio je ranije Nedimović.