banner-image

Počinje prijava za turističke vaučere

Danas na šalterima javnog preduzeća „Pošta Srbije“ na teritoriji cele zemlje, počinje prijava građana za korišćenje vaučera za subvencionisani odmor u Srbiji, prenosi list Danas.

Građanima će biti na raspolaganju 100.000 vaučera u maksimalnoj vrednosti od 5.000 dinara koje mogu koristiti u ugostiteljskim objektima koji učestvuju u sistemu dodele vaučera.

Vaučer od 5.000 dinara predstavlja maksimalan iznos sredstava koja korisnik može jednom u toku kalendarske godine koristiti pri subvencionisanom korišćenju usluga smeštaja u ugostiteljskim objektima, bez obzira kolika je vrednost izvršene usluge smeštaja.

Pravo na vaučere imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na dodatak za pomoć i negu drugog lica, zaposleni sa primanjima koja ne prelaze 70.000 dinara mesečno, vojni invalidi, nosioci poljoprivrednog gazdinstva.

Korisnici vaučera po prvi put mogu biti i lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju.

Vaučeri se mogu koristiti u trajanju od najmanje pet noćenja izvan grada, opštine, odnosno mesta prebivališta, kao i mesta studiranja korisnika vaučera.

Trenutno ima više od 3.000 ugostiteljskih objekata koji su prijavili smeštajne kapacitete za korisnike vaučera u ovoj godini.

Ministarstvo turizma je navelo da ostaje otvoren poziv i ostalim ugostiteljima da se priključe do kraja trajanja akcije.

Krajnji rok za korišćenje vaučera je 20. novembar ove godine.