banner-image

U ovoj varošici njive i milion evra: Od čega zavisi da li je ar 500 ili 2.000 evra?

Trend preseljenja u velike gradove u Srbiji prisutan je duži niz godina. Istovremeno sela, varošice, salaši i proplanci postali su i više nego popularni kao mesto za odmor i kupovinu zemlje ili nekretnina.

Ukoliko su bliži velikim gradovima, poput Beograda ili Novog Sada tim je vrednost i veća, a jedan od najboljih primera je selo Pavlovci kod Rume gde je cena ara skočila sa nekoliko stotina na preko 2.200 evra, a gde svoje imanje ima i Novak Đoković.

Pavlovci su danas prava „oaza mira“ za estradu i sportiste, ali i investitore, piše Blic. Potražnja za zemljištem u ovom mestu poslednjih godina kontinuirano raste. Takav trend pratile su i cene, a o čemu svedoče i javno dostupni oglasi kojih je iz godine u godinu sve više.

Danas se u Pavlovcima na prodaju nude kuće, parcele, zemljišta i njive. Ponuda u oglasima nije oskudna kao što je to bilo do pre koju godinu, a razlog je dobra i tražnja, ali i cena. U oglasima se može naći kuća od 140 kvadrata. Cena je 6.453.700 dinara (oko 55.000 evra). U ponudi je i kuća od 250 kvadrata po ceni od 210.000 evra.

Ponuda je mnogo bogatija kada su u pitanju poljoprivredna zemljišta, a cena zemlje ide i daleko preko 2.000 evra i to za onu nadomak Pavlovačkog jezera.

Početkom septembra ove godine u ovoj opštini prodata je njiva za neverovatnih milion evra. Blic je tada pisao da je kupac jedna domaća firma, a prodavac meštanin. Novi vlasnik tada je pazario zemljište veličine 5,66 hektara, za hektar je dao 176.000 evra, a zemljište se nalazi odmah do placa Đokovića.

Čini se da bi potencijal ove varošice mnogima ostao nepoznat da Novak nije odlučio da kupi plac baš u ovom mestu i sagradi kuću. Nakon ovog njegovog poteza, mnogi su ovu vojvođansku varošicu sa šest đaka upravo odabrali za svoju oazu. I takve odluke napravile su od Pavlovaca varošicu gde je danas na ceni svaki slobodan pedalj zemlje.