banner-image

 Meteorološko upozorenje: Obilne kiše i sneg

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ), izdao je upozorenje na obilne padavine za područje Južne, Jugoistočne i Istočne Srbije za 19.01.2023. godine.

Na području Kosova i Metohije, a posle podne i na jugoistoku i istoku Srbijeočekuju se obilne padavine, ukupno od 20 do 40 mm za 24 h.

Izdato je i upozorenje na snežne padavine za brdsko-planinske predele u periodu od 20. do 24. januara 2023. godine.

U petak, za vikend i početkom naredne sedmice u brdsko-planinskim predelima očekuje se sneg uz formiranje/povećanje visine snežnog pokrivača za 15 do 40 cm, naročito na planinama.

Na reci Lim kod h.s. Prijepolje vodostaj će od 18. do 21. januara biti u većem porastu sa dostizanjem granice vanredne odbrane od poplava tokom 18./19. januara, a na Ibru kod h.s. Raška vodostaj će dostići granicu redovne odbrane od poplava tokom 19. januara. Na malim bujičnim vodotocima ovih slivova očekuju se lokalna izlivanja. Na Savi kod h.s. Šabac vodostaj će 21./22. januara dostići i prevazići granicu redovne odbrane od poplava. Na Neri kod h.s. Kusić vodostaj će tokom 19. januara dostići granicu redovne odbrane od poplava.