banner-image

Momirović: Robne rezerve pune pšenice, kukuruza, šećera, soli i ulja

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine u Vladi Republike Srbije Tomislav Momirović izjavio je danas u Šapcu da je Vlada kroz robne rezerve obezbedila više nego dovoljno osnovnih životnih namirnica i da građani mogu da budu apsolutno spokojni.

Momirović je, nakon obilaska skladišta kompanije „DPS Klas grup”, gde je za potrebe Republičke direkcije za robne rezerve uskladištena merkantilna pšenica, naveo da se u skladištima na teritoriji cele države nalaze stotine hiljada tona pšenice i kukuruza, više od 11.000 tona šećera, 11.000 tona soli i 11.000 litara ulja.

Tržište u Srbiji je potpuno stabilno. Inflaciju i rast cena u celoj Evropi, koji su uzrokovani ratom na istoku Evrope, ne možemo ignorisati, ali ono što možemo jeste da obezbedimo najniže cene pre svega hleba, ali i ostalih osnovnih životnih namirnica, kao što su so, šećer i ulje, poručio je ministar.

Naš cilj je da zaštitimo najugroženije građane, obezbedimo niske cene osnovnih namirnica i da ne dozvolimo da se inflacija otrgne kontroli, a budući da smo u prethodnom periodu dokazali da se uspešno nosimo sa krizom, građani treba da imaju poverenja u državu, poručio je on.

Obilasku skladišta merkatilne pšenice prisustvovao je i predsednik kompanije „DPS Klas grup” Dragan Popović, kao i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

Pomenuta kompanija je najveća u našoj zemlji kada je reč o preradi pšenice, a u njihovim silosima skladišti se merkantilna pšenica u količini od 20.000 tona.