banner-image

Predstavljanje evropskih praksi zaštite životne sredine 23. februara u Novom Sadu

 Predstavljanje publikacije „Zeleni puls Evrope” u kojoj su objavljeni autorski tekstovi grupe novinara domaćih medija o najboljim primerima zaštite životne sredine u evropskim zemljama biće održano u četvrtak 23.februara, 2023. godine KS EĐŠEG , Antona Čehova 4, Novi Sad s početkom u 13 časova.

„Zeleni puls Evrope” je specijalno izdanje magazina „Ekolist” nastalo u saradnji sa projektom „Puls Evrope – medijske posete EU” koji je omogućio novinarima studijske posete evropskim zemljama, od Danske do Slovenije. Čitaoci tako mogu saznati više o očuvanju biodivreziteta u Finskoj, energetski i ekološki održivoj arhitekturi u Grenoblu, o tome kako italijanski đaci u školama uče o ekologiji od samog početka školovanja, kao i mnogim drugim dobrim evropskim praksama.

Magazin „Ekolist” i projekat „Puls Evrope”, koji u Srbiji finansira Evropska unija, želeli su da objavljivanjem ovog posebnog izdanja posvećenog samo zelenim temama predstave ne samo dobre evropske prakse Starog kontinenta, već i da daju doprinos podizanju svesti o značaju zaštite životne sredine u Srbiji, posebno među mladima.