banner-image

Podrška startapima u oblasti agrara da unaprede biznis

Prijave za novi EIT Food program, namenjen poljoprivrednim i prehrambenim startapima u različitim fazama njihovog razvoja, otvorene su do 26. marta.

EIT Food, vodeći inkubator za inovacije i podsticaje u oblasti agrifood (oblast informacionih tehnologija u sektoru poljoprivrede), otvorio je prijave za tri programa namenjena preduzetnicima i inovatorima u poljoprivrednom sektoru.

Uputstva za aplikaciju nalaze se na zvaničnoj stranici programa, dok se detaljnija uputstva za preduslove mogu naći na stranici svakog od programa.

Kako se objašnjava u saopštenju, Seedbed Incubator namenjen je inovatorima sa idejama koje mogu da imaju veliki tržišni potencijal.

U pitanju program koji traje između četiri i šest meseci i koji za cilj ima ispitivanje tržišta i pružanje podrške u vidu specijalizovanih obuka i mentorstva iz široke mreže eksperata.

U okviru inkubatora, odabrani inovatori imaće priliku da se bave biznis modelingom, da definišu svoj roadmap, odrede najbolju strategiju kojom bi plasirali svoj biznis, ispitaju svoje ideje na brojnim potencijalnim klijentima i stejkholderima.

Takođe, moći će da izgrade i mrežu kontakata, uče od mentora i eksperata i učestvuju u agrifood zajednici i steknu vredne kontakte.

EIT Food Accelerator Network program namenjen je startapima u pre-seed i seed fazi koji već imaju trakciju, a u potrazi su za načinima da ubrzaju svoje poslovanje ili dodatno validiraju tehnologiju.

„Ovaj program traje tri meseca i biće organizovan u nekoliko kohorti i tematskih celina koje će se odvijati u Helsinkiju, Minhenu, Parizu, Haifi i Bilbau, gde će odabrani startapi dobiti priliku da prošire mrežu kontakata, zadobiju pažnju investitora, ubrzaju svoj napredak i izbegnu najčešće greške pri validiranju tehnologije i ubrzanju poslovanja uz pomoć EIT Food ekosistema podrške“, dodaje se u saopštenju.

RisingFoodStars program namenjen je preduzetnicima i osnivačima manjih startapa kojima je potrebna podrška za skaliranje biznisa u okviru agritech sfere.

Kroz taj program, preduzetnici će dobiti podršku u vidu ekspertske analize poslovanja, interaktivnih radionica, 1-1 mentorstvom za uspostavljanje strateških prioriteta i prioritizacije prilika za skaliranje:

„Pored toga, odabrani startapi imaće priliku da izgrade partnerstva, da učestvuju u događajima i ostvare kontakt sa relevantnim faktorima u zajednici, kao i mogućnost da dođu do finansiranja putem EIT Food impakt fonda ili mreže investitora“.