banner-image

Prodaju se PKB Imes, Gakovo, Vršačka pivara, Voćarske plantaže…

Za kraj februara i u martu zakazano je nekoliko javnih prodaja imovine poljoprivrednih preduzeća u stečaju, među njima i nekadašnjih velikih kombinata poput PKB-a Imes, PKB Voćarske plantaže i Graničar iz Gakova. Na prodaju idu i Vršačka pivara, Industrija mesa Matić…
Imovina PKB-a IMES iz Beograda u stečaju oglašena je na prodaju po početnoj ceni od 186.043.562,40 dinara.
Farma u Farkaždinu
Kako se navodi u oglasu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika (ALSU) javno nadmetanje održaće se 10. 3. 2023. godine u 11 časova na adresi: PKB Imes Beograd u stečaju,Padinska skela bb. Registracija učesnika počinje u 9 časova, a završava se u 10.45 časova, na istoj adresi.
Najznačajniju imovinu stečajnog dužnika čine građevinski objekti u katastarskim opštinama Kovilovo, Farkaždin, kao i poslovni prostori u Padinskoj Skeli, Borči i Opovu. Na prodaju je ponuđeno i zemljište u Farkaždinu površine 129.326 kvadratnih metara.
Pored objekata i zemljišta, oglašena je i prodaja opreme, udela, akcija, zaliha i potraživanja. Podsetimo, ovo je treća prodaja imovine PKB-a Imes, koji je u stečaju od 2019. godine.
Javno nadmetanje za Vršačku pivaru održaće se 15. marta, navodi se u oglasu ALSU.

Vršačka pivara AD u stečaju ponuđena je na prodaju za 192,4 miliona dinara. 

Najvažnija imovina je kompleks objekata na placu od 16.400 kvadratnih metara u ulici Žarka Zrenjanina, kao i akcije AD Milenijuma u nominalnoj vrednosti od 20 miliona dinara.

Deo fabrike sokova „Stara hladnjača“, u vlasništvu „PKB Voćarske plantaže“ u stečaju, oglašen je na prodaju, koja je zakazana za 24. februar. U pitanju je 12 zgrada ukupne površine u osnovi preko 7.300 kvadrata u beogradskom naselju Viline vode. Početna cena je 135,2 miliona dinara, što je nešto manje od 1,2 miliona evra.

Na prodaju je upravna zgrada, proizvodna hala, hladnjača bez dograđenog dela, restoran, kotlarnica, magacin, pekara, isparivačko redukciona merna stanica, dva magacina i dve manje zgrade poljoprivrede.

„PKB Voćarske plantaže“ su u stečaju od 2015. godine.

Za 24. mart zakazana je druga prodaja celokupne imovine stečajnog dužnika Industrije mesa Matić iz Novog Sada. Javno nadmetanje održaće se u 12:00 časova na adresi knjigovodstva stečajnog upravnika u Bečeju, u ulici Zmaj Jovina br. 88. Prodaju se, između ostalog, stambeni objekat i mašine u Novom Sadu po početnoj ceni 12.367.899 dinara, kao i lokal, odnosno poslovni prostor u Srbobranu po ceni 6.172.489 dinara.

Stečajni upravnik Graničara u Gakovu oglasio je prodaju preduzeća putem javnog nadmetanja kao pravnog lica po početnoj ceni od 19,16 miliona dinara. Prodaja će biti 22. marta u 11 časova u prostorijama ALSU u Novom Sadu. 

Akcionarsko društvo Graničar Gakovo nalazi se u stečaju od 2016. godine. Stečajni upravnik oglasio je prodaju stečajnog dužnika kao pravnog lica javnim nadmetanjem. Radi se o trećem pokušaju prodaje, a početna cena iznosi 19.162.406,40 dinara.

Najznačajniju imovinu čine nepokretnosti i poslovni prostor u Gakovu, od kojih je nekoliko pomoćnih zgrada izgrađeno bez odobrenja za gradnju, zemljište površine četiri hiljade kvadratnih metara u građevinskom području delom pod zgradama. U imovinu Graničara spada i nepokretnost koja se nalazi na adresi Sivački put 30 sa zgradom trgovine od 1465 m2Na prodaju je i pokretna imovina koju čini poljoprivredna mehanizacija, vozila, priključne mašine, oprema, i sitan inventar.

S. K.