banner-image

Raste zeleni psten oko Sremske Mitrovice

Nastavlja se akcija „Velike sadnje“ koja je započeta prošle godine u Sremskoj Mitrovici. Podsetimo, cilj je da se posadi 80.000 sadnica i da se napravi takozvani zeleni prsten oko grada. Do sada je posađeno preko 5.000 sadnica, a tokom današnjeg dana su posađena stabla drveća nabavljenih nakon sprovedene akcije DDOR osiguranja „Za šumu u tvom kraju“.

Kompanija DDOR osiguranje pokrenula je akciju „Za šumu u tvom kraju“ sa ciljem stvaranja i unapređivanja urbanih oaza koje će pozitivno uticati na efekte emisije štetnih gasova, ali i na dugoročno unapređenje životne sredine i uslova života u gradovima Srbije. Akcija je obuhvatila period od početka maja do kraja septembra 2022. godine i podrazumevala je odvajanje sredstava od svake ugovorene eko-polise za sadnju stotina stabala. Ugovaranjem eko-kasko ili eko-Moja kućica osiguranja, klijenti su bili u prilici da direktno doprinesu tome koliko će stabala obogatiti različite gradove Srbije.

Sremska Mitrovica je četvrti od deset gradova u kojima će biti realizovano urbano ozelenjavanje.

Podsetimo, akcija „Velika sadnja“ započeta je prošle godine sa ciljem da se posadi 80.000 sadnica i da se napravi takozvani zeleni prsten oko Grada. Do sada je posađeno preko 5.000 sadnica, a tokom današnjeg dana još 44. Plan je da se sa velikom sadnjom završi do 2025. godine, ali, kako je najavio predsednik, tu se neće stati sa projektima, naročito onim koji za cilj imaju čistiju i zdraviju životnu sredinu.

Izvor:RTV