banner-image

KV zidar imenovan za pomoćnika predsednika opštine Bačka Topola za poljoprivredu

Pavle Lužaić iz Pačira postavljen je 14. februara ove godine za pomoćnika predsednika opštine Bačka Topola za oblast poljoprivrede, zaštite životne sredine i ekonomskog razvoja.

Lužaić je inače bio odbornik u Skupštini opštine Bačka Topola ispred liste “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka”, a ostavku je podneo 9. februara, što je Odbor za administrativno-mandatna pitanja utvrdio 13. februara.

Srpska radikalna stranka (SRS) je na poslednjim lokalnim izborima, održanim 2020. godine, u Bačkoj Topoli osvojila 440 glasova, na osnovu čega joj je bio dodeljen jedan mandat. Pavle Lužaić je ispred ove stranke bio i kandidat za narodnog poslanika na listi “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka”, na 66. poziciji, a uz njegovo ime kao zanimanje bilo je navedeno – “KV zidar”.

Kako se, između ostalog, navodi u Rešenju o postavljanju pomoćnika predsednika opštine za oblast poljoprivrede i zaštite životne sredine i ekonomskog razvoja, objavljenom u opštinskom Službenom listu 24. februara ove godine, njegovi zadaci će biti da predlaže projekte od značaja za opštinu u oblasti agrara i zaštite životne sredine, sačinjava mišljenje u vezi sa pitanjima koja su od značaja za ove oblasti, kao i da pokreće inicijativu za rešavanje tih pitanja.

Takođe, njegov posao će biti i izdavanje uputstava pri rešavanju pitanja iz oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine i davanje mišljenja o načinu rešavanja problematike u vezi sa konkretnim subjektima u oblasti agrara i zaštite životne sredine, kao i saradnja sa svim organima i institucijama koje raspolažu podacima neophodnim za obavljanje poslova iz njegove nadležnosti.

Pored toga, novi savetnik Adrijana Satmarija će predlagati projekte od značaja za opštinu u oblasti ekonomskog razvoja, sačinjavati mišljenja u vezi sa pitanjima koja su od značaja za ekonomski razvoj, te pokretati inicijative za uspostavljanje saradnje i udruživanje sa drugim jedinicama lokalne samouprave, njihovim organima i službama u ovoj oblasti u zemlji i inostranstvu.

Istovremeno, učestvovaće u praćenju realizacije Strategije ekonomskog razvoja opštine, Strategije razvoja sistema socijalne zaštite opštine Bačka Topola, ali i sprovođenju utvrđene politike lokalnog ekonomskog razvoja, te prikupljanju podatataka od značaja za investiranje u opštinu i predlaganju podsticajnih mera na unapređenja lokalnog ekonomskog razvoja.

Izvor: Magločistač