banner-image

Proizvođači mleka danas blokiraju puteve ka Čačku, Kragujevcu…

Proizvođači mleka nezadovoljni politikom države prema poljoprivredi, blokiraju danas na šest sati raskrsnice u Ravnom Gaju i Mrčajevcima na putevima koji vode ka Kraljevu, Kragujevcu i Čačku.

Predsednik Udruženja odgajivača goveda centralne Srbije, Šumadije i Pomoravlja Milija Palamarević rekao je danas za Betu da traže da država donese petogodišnji nacionalni plan razvoja i zaštite poljoprivrede.

Ukoliko država misli da spasi poljoprivredu, trebalo bi što hitnije da donese nacionalni plan zaštite i razvoja poljoprivrede za period od pet godina. Ukoliko država to ne uradi, poljoprivreda će potpuno propasti„, rekao je Palamarević.

To udruženje je prošle nedelje zatražilo razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministarskom poljoprivrede Jelenom Tanasković, ali je juče popodne delegaciju poljoprivrednika primila samo Tanasković.
Palamarević je rekao da četiri-pet sati razgovora sa Tanasković i njenim saradnicima nije urodio konkretnim dogovorom, zbog čega najavljeni protest nije odložen.
Blokada raskrsnica počinje u 10 sati i trajaće do 16 sati.