banner-image

Na Sajmu privrede u Valjevu predstavilo se 173 izlagača

Na prostoru „Omni centra“ u Valjevu, održan je 18. sajam privrede zapadne Srbije „SPREG 2023“, tradicionalna privredna manifestacija koja se realizuje od 2004. godine. 

I ove godine, na sajmu koji traje od 6. do 8. aprila, svoje proizvode i usluge predstavilo je 173 izlagača iz više od 50 gradova Srbije, Hrvatske i Slovačke. Izlagački prostor obuhvatio je oko 4.000 kvadrata i oko 90 štandova, na kojima je predstavljeno više od 65 odsto proizvođača, u odnosu na uslužne delatnosti.

Sajam su svečano otvorili gradonačelnik Grada Valjeva, Lazar Gojković, Obrad Popović, direktor Domaćeg tgrovačkog lanca DTL koji je stalni partner SPREG-a, kao i pomoćnik ministra za unutrašnju i spoljnu trgovinu Žarko Malinović. Oni su istakli da da je privreda zapadne Srbije živa i ima šta da pokaže i da defintivno postoji potreba za ovakvom manifestacijom.

Valjevo je grad sa dugom tradicijom privatnog preduzetništva, naši privrednici iz godine u godinu rastu i postaju značajan faktor, a otvaranje novih fabrika i radnih mesta, dovešće do još većih i ozbiljnijih pomaka u daljem privrednom razvoju.