banner-image

Ribokradice izgubile šarana na putu, ribočuvar ga vratio u vodu

Ribočuvar Ribolovačkog saveza Vojvodine Oliver Adžić iz Orlovata, spasao je šarana kog je našao nasred puta između Jarkovca i Neuzine, na području opštine Sečanj.

Nije poznato otkud riba na kolovozu, ali se pretpostavlja da je nekome ispala iz automobila. O ovom nesvakidašnjem događaju Adžić je rekao:

– Vraćao sam se u četvrtak sa terena i na putu između Jarkovca i Neuzine zatekao šarana, teškog oko pola kilograma. Još je davao znakove života. Pokupio sam ga, stavio u gepek i brzo sam se vozilom zaputio kod kolege u Boku, jer mi je tu bilo najbliže – ispričao je ribočuvar Adžić.

Čim je stigao kod kolege, šarana su stavili u vodu, bez previše nade da je riba preživela. Međutim…

– Kada sam došao do Tomaševca, kolega mi je javio da je riba živa i da ju je pustio u Stari Tamiš kod Boke. Eto, ispostavilo se da mi ribočuvari spasavamo ribu gde god stignemo – kroz osmeh kaže Adžić.

Inače, Oliver se od 2016. godine bavi ribočuvarskim poslom i stalno je na terenu. Ističe da borba sa ribokradicama nikada ne prestaje.

– Baš u četvrtak je policija, prilikom rutinske kontrole u Opovu, kod jednog čoveka iz Idvora, u gepeku automobila, pronašla 24 šarana ukupne težine 61 kilogram. Ribokradice ne miruju i borba sa njima je svakodnevna – napominje on.

Izvor: Dnevnik