banner-image

Konkurs za podršku učenicima koji žele da unaprede porodično gazdinstvo

U četvrtak, 20. aprila 2023. godine, u prostorijama Poljoprivredno – veterinarske škole sa domom učenika „Svilajnac“, biće organizovana info sesija povodom konkursa koji se otvara u okviru lokalnog  „Fonda za osnaživanje mladih poljoprivrednika.“

Krajem februara, Fondacija Ana i Vlade Divac   i opština Svilajnac osnovali su zajednički fond  za davanje grantova mladim poljoprivrednicima, učenicima završnih razreda srednje poljoprivredne škole, koji dolaze kako iz Svilajnca tako i iz okolnih opština. Osnivanje „Fonda za osnaživanje mladih poljoprivrednika” podržao je projekat „Velika mala privreda“ koji finansira USAID, a sprovodi ACDI/VOCA sa ciljem pomoći mladima koji žele da se bave poljoprivredom i razvijaju svoju proizvodnju.

Na  info sesiji će se učenici završnih razreda detaljnije upoznati sa Fondom, konkursom koji će biti objavljen krajem meseca, kao i načinom prijave za novčana sredstva koja mogu iskoristiti za unapređivanje svog porodičnog gazdinstva.
Osim finansijske podrške, mladi će imati mogućnost da prisustvuju predavanjima, dobiju podršku mentora i nauče da razvijaju sopstveni poslovni plan.

Ovom prilikom, prisutnima će se obratiti Dejan Milunović, direktor “ Poljoprivredno -veterinarske škole sa domom učenika Svilajnac”, Smiljka Opančina Vukčević, profesorka u Poljoprivredno – veterinarskoj školi sa domom učenika „Svilajnac“i Milijan  Maraš, menadžer za poljoprivredne projekte iz Fondacije Ana i Vlade Divac

Fondacija Ana i Vlade Divac nastavlja sa osnaživanjem mladih poljoprivrednika i u drugim lokalnim samoupravama u Srbiji, s toga Vas pozivamo da prisustvujete ovom događaju gde ćemo uz najavu konkursa, takođe predstaviti i projekat.

Info sesija će biti organizovana 20. aprila 2023 godine, u prostorijama Poljoprivredno – veterinarske škole sa domom učenika „Svilajnac“, Žikice Jovanovića Španca 64, Svilajnac 35210

Za dodatne informacije o događaju i projektu možete se obratiti Sanji Vukelić (Fondacija Ana i Vlade Divac) na mail: [email protected] ili na broj telefona 062 79 77 46.