banner-image

Video uputstvo za poljoprivrednike o eAgraru i PUP platformi

Poljoprivrednici koji žele da apliciraju za lokalne podsticaje u poljoprivredi u gradovima i opštinama koji imaju programe agrarnih mera, imaju priliku da na jednom mestu, na jedinstvenoj platformi – podsticajiupoljoprivredi.rs pronađu sve informacije o ovim konkursima

Kako da koriste ovu platformu ali i platformu eagrar detaljno je objašnjeno u video uputstvu koje su izradili Mladi poljoprivrednici Srbije i agronews u okviru projekta “Osnaživanje mladih poljoprivrednika za korišćenje lokalnih podsticaja u poljoprivredi”.

Tim Mladih poljoprivrednika Srbije objavljivaće blagovremeno sve lokalne javne pozive i zainteresovani će moći vrlo lako da pronađu predloge programa, konkurse i izveštaje o sprovedenim programima poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja, za gradove i opštine koje sprovode ovakve programe.

Kreatori ove jedinstvene platforme ističu da podsticaji za mlade poljoprivrednike iz budžeta, bilo lokalnog, pokrajinskog, nacionalnog ili evropskog, mogu odigrati presudnu ulogu u podršci rastu poljoprivrednog sektora i razvoju ruralnih područja.

Mladi farmeri se često suočavaju sa značajnim izazovima u započinjanju i rastu poslovanja, kao što su ograničen pristup finansiranju, nedostatak znanja i iskustva i visoki troškovi pokretanja proizvodnje.

Istovremeno, oni su otvoreniji za inovativne i održive poljoprivredne prakse, što je važno jer to može imati pozitivne efekte na životnu sredinu i društvo u celini. Stoga pored pružanja finansijske podrške, subvencije za mlade poljoprivrednike mogu pomoći u rešavanju širih društvenih pitanja, kao što su bezbednost hrane i održivost životne sredine.

Rad Mladih poljoprivrednika Srbije/Agronews-a podržava Švedska u okviru programa Beogradske otvorene škole ”Mladi i mediji za demokratski razvoj“.