banner-image

Privremeni prekid otkupa mleka na nekoliko farmi zbog povišenog nivoa aflatoksina

Kompanija Imlek danas je saopštila da je iz otkupa sirovog mleka privremeno isključila nekolicinu farmi usled povišenog nivoa aflatoksina, na osnovu kontrola internih i eksternih laboratorija. U skladu sa Zakonom definisanim od strane Ministarstva poljoprivrede Republike Srbije, Imlek je farmama dao instrukcije preduzimanja mera radi otklanjanja neusaglašenosti kvaliteta i prilagođavanja plana ishrane životinja, nakon čega će svim farmama koje povrate kvalitet u zakonske okvire biti nastavljen otkup.

Iz kompanije podsećaju da će obustava otkupa sirovog mleka biti na snazi bez obzira na posledice i pritiske sa kojima će se eventualno suočiti, a sve sa ciljem obezbeđivanja najvišeg kvaliteta, bez izuzetaka za bilo koje farme čije mleko nije u skladu sa uredbama Zakona Republike Srbije. Strogo poštovanje Pravilnika za bezbednost hrane Republike Srbije jedan je od postulata kompanije Imlek, koja kontinuirano radi na unapređenju sistema upravljanja kvalitetom i boljem i zdravijem savremenom životu stanovnika Srbije.

Podsećanja radi, samo takom aprila i maja, Imlek je obezbedio i donirao 100 tona mleka institucijama za nezbrinutu i bolesnu decu, Banci hrane i medicinskim ustanovama na čitavoj teritoriji Republike.  Ovaj vid društveno odgovornih aktivnosti biće sprovođen i u narednom periodu sa ciljem održanja postojećeg otkupa sirovog mleka, i pored trenutnih tržišnih viškova.