banner-image

Od danas u Lidlu kvalitetan med srpskih proizvođača iz domaćeg pogona

Od srede, 10. maja 2023. godine potrošači će moći svakog dana da u Lidlu pronađu med direktno od pčelara Srbije iz njihovog sopstvenog Pogona za prikupljanje i plasman meda pčelara Saveza pčelarskih organizacija Srbije ”NAŠ MED”, te tako dođu do bagremovog meda sakupljenog od naših pčela na teritoriji naše Srbije.

Potrošači iz cele Srbije sada konačno imaju gde da nabave NAŠ MED, med sa ličnom kartom, med čije se poreklo prati od pčelinjaka do trgovine! To je med iz Standarda kvaliteta Saveza pčelarskih organizacija Srbije ”Dobra pčelarska praksa” koji pčelari Saveza dobijaju na teritoriji cele Srbije.

Svaka tegla ima serijski broj po kome se može pratiti poreklo na sajtu Saveza pčelarskih organizacija Srbije. Ova isporuka bagremovog meda potiče sa teritorije opštine Vlasotince, a med je sakupljan na teritoriji atara sela Boljare, Donja Lomnica, Donji Dejan, Konopnica, Kukavica, Ladovica, Lipovica, Svođe, Skrapež, Tegošnica, Crna Bara, Crnatovo i Šišave.

Med će se prodavati u teglama od 500 grama. 

NAŠ MED u Lidlu je prilikom preuzimanja meda od pčelara, a u okviru kontrole kvaliteta, pored domaćih, prošao i najrigoroznije moguće inostrane analize na prirodnost i kvalitet u najboljim laboratorijama Nemačke (”Intertek”, Bremen) i Italije (”Lajf analitiks”, Roka de Baldi),  koje postoje prema trenutnim naučnim dostignućima, te je ovaj med definitivno najanaliziraniji i besprekoran pčelinji med na srpskom tržištu.