banner-image

 Novi Sad: Konferencija o preciznoj poljoprivredi i jubilej Društva agrarnih novinara

Društvo agrarnih novinara organizuje konferenciju „Precizna poljoprivreda – iskorak u pametnu poljoprivredu“koja će se održati uponedeljak, 22. maja 2023. godine od 13:30 do 14:30 u sali 3 Kongresnog centra Master na Novosadskom sajmu.

Na konferenciji će u Uvodnoj reči o preciznoj poljoprivredi i ulozi medija u tranferu zananja iz različitih uglova govoriti Jasna Bajšanski, predsednica Društva agrarnih novinara, predstavnici Novosadskog sajma, dekan Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu prof. dr Nedeljko Tica, predsednica Zadružnog saveza Vojvodine Jelena Nestorov Bizonj, ataše za poljoprivredu Kraljevine Holandije Koen van Ginneken, predstavnik Ministarstva poljoprivrede Republike Slovenije.

U edukativnom delu konferencije govoriće Filip Vasić, sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu na temu: „Poljoprivreda u eri digitalizacije“ i Marija Antanasković, predsednica Poslovnog udruženja uvoznika i izvoznika poljoprivredne mehanizacije na temu: „Cilj koncepta precizne poljoprivrede i njegova dostupnost u Srbiji“.