banner-image

Slankamenac o pretnjama: Došli su neki momci u selo – ko su, šta su, ne znam

Mileta Slankamenac, jedan od organizatora protesta poljoprivrednika u Novom Sadu, rekao je da je sinoć dobio pretnje zbog njegovih aktivnosti.

Kako je naveo, on je čuo da su nepoznati muškarci došli na navodni razgovor sa njim i da su mu prijatelji javili da bi trebalo da beži.

„Došli su neki momci u selo (Gospođinci), jedan drugar mi je javio da su oni tu. Poslao sam poruke, stigli su neki momci iz Farkaždina koji se evo i sad skupljaju, došli su drugovi iz Gospođinaca. Došla je i policija, objavljeno je u medijima. Kada su videli da je objavljeno u medijima razišli su se. Ko su šta su ne znam“, rekao je Slankamenac medijima.
Foto: Viber grupa Inicijativa za opstanak poljoprivrede Srbije
Slankamenac se danas nalazi ispred Novosadskog sajma sa više desetina poljoprivrednika koji trenutno protestuju zbog agrarne politike Vlade Srbije.
Kako javlja reporterka 021.rs sa lica mesta, trenutno je kod platoa Novosadskog sajma parkirano četrdesetak traktora.
Poljoprivrednici su u Novi Sad došli iz Gospođinaca, Žablja, Vilova, Kisača i drugih okolnih mesta.
Slankamenac podseća da je Vlada njihove zahteve „automatski odbila“. Postojao je, kaže, i poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića na razgovor, ali su se poljoprivrednici dogovorili da to odbiju.
Na pitanje da li ratari planiraju da se pridruže protestu građana i opozicije koji će se u petak održati u Beogradu, Slankamenac kaže da postoji interesovanje, ali da će to sve dogovarati zajedno udruženja koja organizuju protest poljoprivrednika.
Izvor: 021