banner-image

Poljoprivrednici na blokadama širom Srbije, u Kraljevo ne mogu

Poljoprivrednici drugi dan zaredom u više gradova Vojvodine i centralne Srbije mehanizacijom blokiraju puteve. Kažu da će na protestu biti do ispunjenja zahteva.

Više desetina traktora danas iza 11 sati blokiralo je saobraćaj ispred i u okolini zgrade Pokrajinske vlade u Novom Sadu, u protestu poljoprivrednika.

Poljoprivrednici su traktorima došli od Novosadskog sajma, gde su proveli noć.

Poljoprivrednik Mileta Slankamenac rekao je da Vlada Srbije nije ispunila njihove zahteve. Najavio je da će blokada trajati do 13 sati.

Put Novi Sad – Zrenjanin blokiran je jutros na dva sata, a biće u toku dana organizovane još tri dvočasovne blokade.

 Reporteri N1 prenose da su u toku blokade u Požarevcu i Bogatiću. Kraljevo i dalje „zabranjeni grad“, policija i dalje ne dozvoljava poljoprivrednicima da se pomere dalje ka centru sa kružnog toka na Ibarskoj magistrali. 

Neizvesna je blokada kod Pančeva, policija traži da se poljoprivrednici solidarišu s decom pošto je veliki broj policajaca u školama i proverava dojave o bombama.

Oko 250 traktora i poljoprivrednih mašina blokiralo je potpuno put koji od Požarevca vodi ka naplatnoj rampi za uključenje na auto-put Beograd – Niš.
Seljaci iz više opština Braničevskog okruga protest su započeli u utorak parkiranjem traktora u desne kolovozne trake, a jutros su saobraćajnicu zatvorili.
Kako javlja N1, saobraćajna policija je na vreme regulisala dolazeći saobraćaj, pa nije došlo do incidenata između vozača kamiona i putničkih vozila i traktorista.
Foto: Viber grupa Inicijativa za opstanak poljoprivrede Srbije