banner-image

Nastavljaju se blokade puteva, u Pančevu problem s policijom

Kako je sinoć najavljeno, i danas poljoprivrednici iz Banata organizuju protest u Pančevu. Prema najnovijim informacijama imaju problem s policijom. Sinoć su blokirali put prema Beogradu i puštali su samo hitne slučajeve. Blokade se nastavljaju danas i na putu Zrenjanin – Novi Sad. Traju po dva sata. 

Na deonici magistralnog puta Zrenjanin – Novi Sad, kod Aradca, na snazi je privremena obustava saobraćaja, poručuju iz JP „Putevi Srbije“.

Putnička vozila i autobusi mogu da koriste alternativni putni pravac, lokalnu saobraćajnicu kroz Aradac. Teretni saobraćaj ne može da koristi stari Aradački put, već samo magistralni pravac. Najavljuje se i blokada puta od Zrenjanina prema Kikindi.

I poljoprivrednici Braničevskog okruga danas su nastavili proteste.

Jutrošnja fotografija iz Požarevca, foto: Viber grupe

Na sastanku Ujedinjenih udruženja poljoprivrednika Srbije u Staroj Pazovi su, sinoć kasno, pošto je ustanovljeno da nema nikakvih novih kontakta sa Vladom Srbije, poljoprivrednici odlučili da se nastavi sa protestima i blokadama, ali da ih pooštre.

Kako se moglo čuti od predstavnika poljoprivrednika, blokade se pooštravaju dok im Vlada napismeno ne odgovori na zahteve.

Tako smo odlučili pošto nismo dobili nikakav odgovor od Vlade RS i nismo dobili zvaničan poziv radikalizujemo proteste. Niko od potpisnika zahteva nije dobio zvaničan poziv od Vlade Srbije„, navode u kratkom saopštenju.
Preko društvenih mreža poljoprivrednci koji protestuju pozivaju ostale da im se pridruže:
„Ovde se borimo za sebe i naše porodice, za buduću egzistenciju. Ako neko nema ni malo obraza ni trunku savesti on će ostati kod kuće“, jedna je od poruka.