banner-image

Poljoprivrednici iz Pančeva: Pregovarači kod Vučića pioni i sateliti vlasti

Jedan od organizatora protesta poljoprivrednika iz Pančeva Dejan Trajković izjavio je za N1 da pregovarači koji su danas na sastancima sa predsednikom Aleksandrom Vučićem nisu pregovarači i da niko od potpisnika zahteva protesta nije otišao na sastanak kod predsednika.

„To su njihovi pioni, sateliti. To se tako ne radi“, rekao je Trajković i poručio Vladi da ne šibicari.

„Neka se uzmu u pamet i rešavaju problem i zahteve koje smo da li, da ne maltretiraju ni nas, ni građane. To što su pozvali neke da bi izneli nešto u javnost, ti ljudi ne predstavljaju nikoga“, naglasio je Trajković.

Poljoprivrednici iz Pančeva: Pregovarači kod Vučića pioni i sateliti vlasti (n1info.rs)

On je istakao da poljoprivrednici radikalizuju proteste po Srbiji, da su i danas potpuno zatvorili Pančevo.

Naglasio je i da poljoprivrednici insistiraju na paketu mera, a ne kako se sada pokušava – da se jednom merom, uvođenjem prelevmana za uvoz tvrdih sireva od 300 dinara po kilogramu, „reši problem“.

Trajković je naglasio da zahtevi poljoprivrednika ostaju isti.

Podsećamo, predstavnici dva Udruženja proizvođača mleka Mačvanskog okruga i Udruženja odgajivača goveda centralne Srbije završili su jutros prvu rundu pregovora sa predsednikom države Aleksandrom Vučićem, kome su ispostavili zahteve, a nastavljaju ih oko podne.

Sastanku u Predsedništvu su prisustvovali ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković, ministar finansija Siniša Mali i ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.

Izvor: N1