banner-image

Pančevački poljoprivrednici: Policija hoće da nas skloni, Vučić dolazi

Poljoprivrednici koji i danas protestuju u Pančevu tvrde, u izjavi za Agrosmart, da trenutno imaju „ozbiljnih problema s policijom“.

-Postoje od jutros ozbiljni pritisci. Policija hoće da nas skloni, a mi ostajemo pri svome. Ne znamo da li hoće da pošalju ove iz autobusa, šta smeraju. Mi, poljoprivrednici, odlučujemo. Hoćemo da se sklonimo ali tek kada se ispune naši zahtevi – kaže Dejan Trajković iz Skorenovca, jedan od organizatora protesta.

Pančevački poljoprivrednici ne odustaju od zahteva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće danas Južnobanatski okrug.

Prisustvovaće otvaranju sportske hale u Beloj Crkvi, obići će porodičnu fabriku za proizvodnju papirne ambalaže „Intertron DOO“ u Vršcu, a prisustvovaće i otvaranju rekonstruisanog objekta za decu i mlade sa invaliditetom „Inkluzivno-edukativni centar“ u Alibunaru.

Vučić će u Debeljači obići poljoprivredno gazdinstvo Đuričkov, u Barandi poljoprivredno domaćinstvo Cukić.

Svuda po ovom delu Banata postavljeni su bilbordi i transparenti dobrodošlice predsedniku, ali ima i onih na kojima građani iskazuju negodovanje.

Podsetimo, juče je nekoliko poljoprivrednika razgovaralo sa predsednikom Vučićem i resornim ministrima i kako su izjavili, postigli su dogovor. Ocena poljoprivrednika koji protestuju je da oni koji su bili u Vladi Srbije nisu pregovarači i da niko od potpisnika zahteva protesta nije otišao na sastanak kod predsednika.

„To su njihovi pioni, sateliti. To se tako ne radi“, rekao je Dejan Trajković i poručio Vladi da ne šibicari.

„Neka se uzmu u pamet i rešavaju problem i zahteve koje smo da li, da ne maltretiraju ni nas, ni građane. To što su pozvali neke da bi izneli nešto u javnost, ti ljudi ne predstavljaju nikoga“, naglasio je Trajković.