banner-image

Psi lutalice preklale 13 ovaca na ,,kućnom pragu,,

Meštani kraljevačkih sela, naročito prigradskih godinama imaju problem da divljim deponijama i posetama pasa lutalica.Prvi se, kako tako, otkloni bez posledica, drugi u strepnji da se ne ,,desi,,. A dešava se u Srbiji ,,svašta,, i često. Poslednji je taj da je čopor pasa lutalica, koji se naprasno pojavio u selu Sirča i Oplanići uništio malu farmu ovaca na gazdinstvi porodice Zdravković. Od malog stada od 15 ovaca, koji su domaćini imali nameru da šire ostala su svega dva brava u oboru.

Kako nam je preneo Mladen Zdravković  iz Oplanića,,pokolj,, se desio u ponedeljak ujutru oko 9 sati. Kada su čuli nesrećne ovce i lavež pasa bilo je već kasno.

,,Napad pasa lutalica na ovce desio se juče. Celo stado ovaca su skoro zaklali. Prošle godine smo krenuli sa uzgojem ovaca, imali nameru da malo proširimo stado, ali eto. Imanje nam je u žici, obor urađen po meri da ih ništa ne ometa, ovo je bio šok. Jedva smo vilama uspeli da oteramo razjareni čopor. Bilo je svakojakih pasa. Pojavili su se pre par dana i ovo nije prvi put da ih bude u ovom kraju. Ranije smo prijavljivali i nadležne službe su reagovale i hvatale pse bez vlasnika. Niko nije mogao da očekuje ovako nešto. U kući imamo i malu decu, ne smem ni da pomislim šta je moglo da se dogodi. Blizu je I škola!,, kaže sagovornik

Prizor je mio više nego težak i mučan za ove mlade domaćine.Nadležna veterinarska služba je izašla na teren, sačinila zapisnik i dalje će reagovati po službenoj dužnosti. Šteta za porodicu Zdravković je ogromna tako da će naknadu ili bar deo štete, pokušati da dobije iz gradske kase u Kraljevu, koja obezbeđuje sredstva u ovu namenu.

Izvor: Naše selo