banner-image

Danas na Sajmu: Javno ocenjivanje goveda i ovaca i takmičenje u jahanju

Danas, drugog dana Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, u stočarskom delu biće organizovano javno ocenjivanje ovaca, javno ocenjivanje goveda, kao i takmičenje u preponskom jahanju. 

Javne ocene izloženih grla na 90. međunarodnom poljoprivrednom sajmu biće realizovane po sledećem rasporedu:

  •  Javna ocena ovaca  – nakon jučerašnje, biće organizovana i danas, 21. maja, kao i sutra, 22. maja. Mesto održavanja je kod Ovčarnika (hala 34).
  •  Javna ocena konja  – nakon jučerašnje koja je trajala ceo dan, danas, 21. 5. posle 15 časova biće još jedna, a treća je 22.05. ceo dan. Mesto održavanja je Manjež Novosadskog sajma.
  •  Javna ocena goveda je planirana za 21. maj od 13:30 do 15 časova -mesto održavanje je na Manježu Novosadskog sajama.

Takođe, u okviru Dana stočara 25. 5. 2023. godine  biće održana stručna predavanja iz oblasti stočarstva. Predavanja će se održati  u sali Kongresnog centra Novosadskog sajma sa početkom u 09:30.

Tradicionalno, organizatori Dana stočara su: Departman za stočarstvo – Poljoprivredni fakultet, Novi Sad, Institut za zootehniku – Poljoprivredni fakultet, Beograd – Zemun i Institut za stočarstvo, Beograd – Zemun, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

U znaku turizma

Danas će se uz kulturno-umetnički program na Sajmu predstaviti Grad Novi Pazar – biće predstavljeni turistički potencijali i specijaliteti ovog kraja. U hali Masterm na štandu Pokrajinskog sektetarijata za privredu i turizam predstavljeni će biti gosti i nosioci sertifikata „Najbolje iz Vojvodine“, a potencijale i planove gostima Sajma izložiće Turustička organizacije Stare Pazove.