banner-image

U toku su prijave za izbor najboljeg gazdinstva i mladog poljoprivrednika

Srpsko udruženje mladih poljoprivrednika SUMP uz institucionalnu podršku Privredne komore Srbije i Privredne komore Vojvodine predstavlja, bira i nagrađuje najbolje poljoprivredno gazdinstvo, najbolju ženu u poljoprivredi. najbolje organsko gazdinstvo i najboljeg mladog poljoprivrednika u Republici Srbiji.

Cilj izbora je promocija poljoprivrede i rada u poljoprivredi, a samim tim i prikazivanje dobrih priča ljudi koji vredno rade na srpskim poljima.

Reportažama o životu i radu na selu bi pokazali  da, osim slike neobrađenih i pustih njiva, postoji i druga slika srpskog sela, ona u kojoj poljoprivrednici ustaju u zoru, odlaze na polja, u staje, voćnjake i vinograde.

Kandidati za izbor najboljeg poljoprivrednog gazdinstava i mladog poljoprivrednika mogu sami da se prijave na zvaničnoj internet stranici najboljegazdinstvo.rs  u periodu od 20.05. do 20.08.2023. godine.

Pravo na učešće u izboru za najbolje poljoprivredno gazdinstvo imaju svi registrovani poljoprivrednici koji imaju aktivan status, a pravo na izbor najboljeg mladog poljoprivrednika imaju svi registrovani poljoprivrednici koji su u aktivnom statusu i u trenutku konkurisanja imaju manje od 40 (četrdeset) godina.

Dodela nagrada će se održati u novembru 2023. godine u Beogradu. Do dodele nagrada svi kandidati će biti predstavljeni žiriju i široj javnosti.

Kontakt za sva dodatna pitanja je Aleksandar Milovanović, sekretar udruženja SUMP, tel: +381 (0)64 170 40 32 .