banner-image

Plaćanje karticama na još tri beogradske pijace

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede Dušanka Golubović prisustvovala je danas obeležavanju početka drugog kruga digitalizacije beogradskih pijaca zahvaljujući kome će građani dobiti priliku da bezgotovinski plaćaju i na pijacama „Blok 44“, „Zemun“ i „Stari Merkator“.

Golubović je podvukla važnost projekta „Digitalizacija beogradskih pijaca“, jer registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima omogućava da lakše prodaju svoje proizvode i zarade više.

Na ovaj način je zatvoren ceo krug i pokrivene su sve faze, pa će tako digitalizacija našim poljoprivrednicima omogućiti da brže dođu do subvencija, unaprede svoju proizvodnju i plasiraju svoju robu krajnjem kupcu, kazala je Golubović na promociji organizovanoj na pijaci „Stari Merkator“.

„Mi vidimo perspektivu u budućnosti u procesu digitalizacije poljoprivrede“, istakla je Golubović.

„U Ministarstvu poljoprivrede ponosni smo na prethodna četiri meseca i na rezultate koje smo postigli u okviru realizacije platforme eAgrar. Platforma je za sada omogućila da se subvencije usmerene ka poljoprivrednicima digitalizuju kroz proces mogućnosti praćenja obrade i dostizanja adekvatnih rezultata“, istakla je Golubović.

Rekla je da digitalizacija pijaca predstavlja značajan korak u tom procesu. „Činjenica je da se digitalizacija pijaca bavi krajnjim segmentom poljoprivredne proizvodnje. Mi želimo da oni sa ovim procesom nastave, kao i da prepoznaju benefite digitalizacije“, rekla je Golubović.

Ona je istakla da je za ministarstvo od izuzetnog značaja svaka podrška koja može da doprinese unapređenju položaja individualnih poljoprivrednih proizvođača i to kroz smanjenje troškova, lakši plasman, veću konkurentnost i bolju prodaju njihovih proizvoda.

Sekretar Udruženja za bankarstvo i osiguranje Privredne komore Srbije Katarina Ocokoljić je istakla da je nakon prvog kruga projekta u kome su bile obuhvaćene pijace „Kalenić“, „Palilula“ i „Đeram“, omogućeno više od 42.000 bezgotovinskih transakcija i prometa većeg od 47 miliona dinara.

.