banner-image

Platforma Mlekomap za one koji žele da kupe mleko direktno od proizvođača

Nedavno je razvijena besplatna platforma za pronalaženje i dodavanje proizvođača mleka koji prodaju mleko na kućnom pragu.

Platforma se zove Mlekomap i predstavlja mapu Srbije na kojoj svoje lokacije ostavljaju mali proizvođači mleka koji su voljni da ga direktno prodaju, da ugoste kupce u svom domaćinstvu ili da mleko dostave u bližoj okolini. Prednost je data mleku, ali korisnici Mlekomapa, mogu ponuditi i druge mlečne proizvode.

Mlečno govedarstvo u Srbiji, u krizi je već 20 godina. Cena mleka se godinama nije menjala. Mlekari proizvođačima mleko plaćaju od 50-60 dinara po litru, zavisno od kvaliteta. Dok je cena proizvodnje bar 15 dinara veća. U Srbiji su većina mali i srednji proizvođači mleka. Mali su oni sa 5 do 10 krava, a srednji oni čija gazdinstva broje od 30 do 40 grla. Nažalost zbog loših otkupnih cena mleka i generalno nepovoljne situacije u stočarstvu, naša zemlja gubi oko 20000 grla godišnje. Sve to dovelo je do formirawa ove platforme gde proizvođači mogu direktno da ponude mleko kupcima

Za nekoliko dana od kako je platforma pokrenuta, broj registrovanih proizvođača je premašio 100.

Postavljanje oglasa na sajt je jako jednostavno.Potrebno je upisati naziv gazdinstva, kratku objavu gde predstavljate svoje proizvode, broj telefona na koji kupci mogu da vas kontaktiraju, mail adresu i lokaciju na kojoj se vaše gazdinstvo nalazi.

Ukoliko u tome ne uspete, klikom na kontakt formular, šaljete poruku autorima sajta, koji će vam u najkraćem roku odgovoriti i pomoći oko registracije.

Kreatori platforme poručuju: Ukoliko do sada niste, posetite sajt Mlekomapa. Možda se neki mali proizvođač mleka i lepih domaćih sireva krije baš u vašoj blizini. A za slučaj da ste i sami proizvođač, eto prilike da budete deo jedinstvene mlečne mape Srbije.